2018.02.1.1 Zabezpečovanie stravovania zamestnancov
Ing. Miroslav Mačuha
Ak zamestnávateľ zamestnáva čo i len jediného zamestnanca v pracovnom pomere, zamestnávateľ je povinný zabezpečiť mu stravovanie podľa § 152Zákonníka práce. V tomto smere má zamestnávateľ dve základné povinnosti:
Kritériá pre poskytovanie stravy
Zamestnávateľ je povinný zabezpečovať stravovanie počas pracovnej zmeny zamestnanca
-
vo forme spravidla teplého hlavného jedla, zodpovedajúceho zásadám správnej výživy (odporúčané výživové dávky určené Ministerstvom zdravotníctva SR), vrátane vhodného nápoja,
-
priamo na pracovisku zamestnanca alebo v jeho blízkosti, a to
-
zamestnancom vo všetkých pracovných zmenách, bez ohľadu na to, či ide o rannú, dopoludňajšiu alebo nočnú pracovnú zmenu.
Odporúčané výživové dávky ako…